Haber ve etkinlikler

Sungurlare Belediyesi’ndeki öğrenciler zaten doğa koruma ortak el kitabının kopyalarına sahipler

Sungurlare Belediyesi öğrencilerinin zaten doğa koruma ortak el kitabının bir kopyası var. Proje ekibi, “Hristo Botev” Okulu – Sungurlare, “St. Aziz Cyril ve Methodius ” – Grozden, Okul“ Hristo Botev ” – Lozarevo, Okul “St. St. Cyril ve Methodius ” – Manolich, “Vasil Levski” Okulu – Prilep ve “Otets Paisiy” Okulu – Saedinenie. Kılavuz, Sungurlare ve Süloğlu belediyelerindeki korunan alanlar hakkında bilgiler içermektedir. 7. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler, yenilikçi üründe yer alan ayrıntılı açıklama ve özel görseller aracılığıyla doğal simge yapılar hakkında bilgi sahibi oldular. https://jnpproject.files.wordpress.com/…/joint-handbook-for…

CB005 projesi. 2.12.116 “Ortak Doğa Koruması”, Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilmektedir.


OrOrtak Doğa Koruma Projesi’nin son basın toplantısı Sungurlare’de yapıldı

“Ortak Doğa Koruma” projesinin son basın toplantısı 13 Eylül’de Sungurlare’de gerçekleştirildi. Son toplantıya Sungurlare Belediye Başkanı Dr. Georgi Kenov, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankaran, proje ekipleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve belediye çalışanları katıldı. Proje kapsamında gerçekleştirilen tüm faaliyetler proje yöneticisi Tsvetomira Spasova tarafından sunulmuştur. https://jnpproject.files.wordpress.com/2021/09/joint-handbook-for-nature-protection-2021.pdf

CB005 projesi. 2.12.116 “Ortak Doğa Koruması”, Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilmektedir.


Ortak Doğa Koruma projesinin son basın toplantısı Süloğlu’nda yapıldı

“Avrupa Birliği Başkanlığının Ulusal Otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2014-2020 dönemi ikinci teklif çağrısı kapsamında CB005.2.12.116 sayılı “Doğayı Birlikte Korumak” isimli projesinin kapanış basın toplantısı 9 Eylül 2021 tarihlerinde Süloğlu’nda gerçekleşti.  Süloğlu Belediyesi Kültür Merkezindeki kapanış toplantısına; Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran ve Sungurlare Belediye Başkanı Georgi Kenov ile beraberindeki proje yöneticileri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri katıldı. Proje kapsamında yapılan tüm faaliyetler slaytlar eşliğinde proje koordinatörü Emek USLU tarafından anlatıldı. Her iki belediye başkanı da gelecek yıllarda farklı projelerde birlikte çalışma temennilerinde bulunarak dostane biçimde hem toplantıyı hem de projeyi sonlandırdılar.


Yeni koruma ekipmanları – malç ve matkaplı mini tekerlekli yükleyici Sungurlare’ye geldi

Satın alınan özel doğa koruma ekipmanı, malç ve matkaplı mini bir tekerlekli yükleyici olan Sungurlare’ye ulaştı. Yeni teknik, Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Programı aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen CB005.2.12.116 “Ortak Doğa Koruması” projesidir.


Kapanış basın toplantısı için tüm paydaşlara DAVET

13.09.2021 (Pazartesi) saat 11:00’den itibaren Sungurlare Belediyesi Ritüel Salonu’nda CB005.2.12.116 “Ortak Doğa Koruma Projesi” ile ilgili faaliyetlerin sonuçlarının sunumu ile bağlantılı olarak bir kapanış basın toplantısı düzenlenecektir. “, Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Programı aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.


Sungurlare’de Türk ve Bulgar uzmanlar arasında bilgi alışverişi yapılıyor

23 – 27 Ağustos tarihleri ​​arasında Sungurlare’de Türkiye Cumhuriyeti Süloğlu Belediyesi’nden uzmanlarla doğa koruma ve ağaçlandırma konusunda bilgi alışverişi yapıldı. Ziyarette şunlar yer aldı: her iki belediyede planlanan koruma faaliyetlerine vurgu yapılarak projenin, proje faaliyetlerinin ve sonuçlarının katılımcılara sunumu. 02-06 Ağustos 2021 tarihlerinde Süloğlu’nda gerçekleşen bilgi alışverişine genel bakış – gerçekleştirilen faaliyetler, elde edilen sonuçlar ve etki. Sungurlare belediyesindeki korunan alanların tanıtımı (projede detaylandırılan Doğa Koruma Ortak El Kitabı kullanılarak). Her iki belediyede uygulanan doğa koruma ve ağaçlandırma önlemleri konusunda Bulgar ve Türk uzmanların teknik bilgi, uygulama, yöntem ve deneyimlerinin tartışılması ve değişimi. Proje kapsamında ağaçlandırma önlemlerinin alındığı Sungurlare belediyesindeki tüm lokasyonlar ziyaret edildi. Sungurlare’de uygulanan ağaçlandırma süreci, kullanılan ekipman ve ihtiyaç duyulan personel, uygun koşullar ve bulunan sorunlar, alınan dersler vb. üzerine tartışma proje içi yarışma Düzenlenen öğrenci yarışması, dikilen ağaç türleri, öğrencilerin bu tür etkinliklere katılma motivasyonları, Türk uzmanların deneyimleri üzerine tartışma. korunmasına katkıda bulunmak.Konuyla ilgili tartışma – kuş evlerinin gerekliliği ve kullanımı, farklı kuş evleri türleri, evlerin uygun olduğu belirli kuş türleri. belirlenen korunan alanlar için tipik olan bitki örtüsünün büyütülmesi ve bölgeyi genellikle orada gelişen genç plantasyonların büyümesi için elverişli hale getirmesi planlanmaktadır. Faaliyetler, ortak finanse edilen CB005.2.12.116 “Ortak Doğa Koruması” projesi kapsamındadır. Avrupa Birliği tarafından Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Programı aracılığıyla.


Sungurlare Belediyesi’nde “Doğayı herkesten koruma” konulu yuvarlak masa toplantısı yapıldı

Bulgaristan – Türkiye sınır ötesi işbirliği için Interreg-IPA Programı aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen CB005.2.12.116 “Ortak Doğa Koruması” projesi kapsamındaki faaliyetler Sungurlare’de sunuldu.
Yuvarlak masa toplantısı, Sungurlare ve Süloğlu belediyelerinde korunan alanlar da dahil olmak üzere tüm insanların günlük yaşamlarının yol açabileceği çevresel zararlar ve doğa koruma yöntemleri hakkında tüm paydaşları bilgilendirmeyi amaçladı.

Etkinliğin resmi konukları, Süloğlu Belediyesi, Karadeniz Bölge Havza Müdürlüğü, Bulgaristan Biyoçeşitlilik Vakfı – Burgaz Bölge Şubesi, Prosveta 1882 Toplum Merkezi – Sungurlare ve Sofya Üniversitesi “Hristo Botev” – Sungurlare temsilcileriydi. Yuvarlak masa toplantısında, proje kapsamında gerçekleştirilen Sungurlare ve Süloğlu belediyelerinde yürütülen koruma faaliyetlerinin sonuçları, belirli türlerin ve doğal yaşam alanlarının korunmasına da vurgu yaparak çevre ve doğa konularında bilgi ve en iyi uygulama alışverişi sonuçları sunuldu. ve ağaçlandırma yöntemleri. Etkinliğin moderatörlüğünü Bulgaristan Biyolojik Çeşitlilik Vakfı – Burgaz Bölge Şubesinden Radostina Tsenova yaptı.
Sunumda toprak, su ve çevrenin nasıl korunacağı ile ilgili konular sunuldu. Sungurlare belediyesi arazisi üzerinde koruma değeri yüksek 14 bölge bulunmaktadır. Bunlardan sekizi, Avrupa’daki en değerli ve tehlike altındaki türlerin ve habitatların uzun vadede hayatta kalmasını sağlamayı amaçlayan korunan alanlardan oluşan pan-Avrupa ağına – NATURA 2000 dahildir. Sungurlare belediyesi arazisinde iki adet sit alanı bulunmaktadır: Lalikoto Sit Alanı ve Orlitsit Sit Alanı. Lalikoto Sit Alanı 1985 yılında Urum lalesi ve diğer ender bitkileri korumak amacıyla sit alanı ilan edilmiştir. Urum lalesi sadece Bulgaristan’da, 0 ila 1000 metre yükseklikte, kuru, çoğunlukla kireçli alanlarda, humus-karbonat ve daha az sıklıkla tarçın ve aşınmış topraklarda yetişir. Sungurlare belediyesi topraklarındaki doğal yerler – “Koria”, “Böğürtlen yatağı”, “Çiflikova niva” ve “Probityat kamak” – Beronovo kaya mantarı. Bölgede doğal yaşam alanı 91M0 “Balkan-Pannonian Tsero-Gorun ormanları” ve Natura 2000 – “Kotlenska planina” BG0002029 ve “Gorna Luda Kamchia” BG0000136 koruma alanlarındaki bölgeler bulunmaktadır.

Etkinlikte özellikle kuşlar ve memeliler açısından biyolojik çeşitlilik açısından son derece zengin olan Süloğlu belediyesinin flora ve faunası yer aldı.

Süloğlu Barajı çevresindeki yeşil alan, yaz mevsiminde Edirneliler tarafından mesire yeri olarak kullanılmaktadır. Süloğlu Barajı ve Geçkinli Gölü bölgede yerel turizmin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Araştırma sonucunda 106 farklı kuş türü bulundu. Barajın eteğinde eski kavak ağaçları ve çalılar bulunmaktadır. Bu alandaki en dikkat çekici tür İmparatorluk Kartalıdır. Süloğlu’ndaki “koruma faaliyetleri” Süloğlu Nehri yatağını ve kıyı çevresini temizlemek; erozyonu önlemek için hızlı büyüyen söğüt, dişbudak ve adaçayı fidanları ile ağaçlandırma.


“Doğanın herkesten korunması” yuvarlak masa toplantısına davet

Sungurlare Belediyesi, 01.09.2021 tarihinde “Doğayı Herkesten Koruma” yuvarlak masasına sizleri davet etmekten mutluluk duyar. (Çarşamba) 14:00’den itibaren Sungurlare Belediyesi Ritüel Salonu’nda, Interreg-IPA Programı aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen CB005.2.12.116 “Ortak Doğa Koruma” projesi kapsamındaki faaliyetlerin sunumu vesilesiyle sınır ötesi işbirliği için Bulgaristan – Türkiye.

Yuvarlak masa toplantısı, tüm insanların günlük yaşamlarının çevreye verebileceği zararlar ve doğa koruma yöntemleri de dahil olmak üzere tüm paydaşları bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. Sungurlare belediyesinde korunan alanlar.


Süloğlu’nda Türk ve Bulgar uzmanlar eşliğinde doğanın korunması ve ağaçlandırma konularında bilgi alışverişinde bulunuldu…

Avrupa Birliği Başkanlığının Ulusal Otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2014-2020 dönemi ikinci teklif çağrısı kapsamında CB005.2.12.116 numaralı “Doğayı Birlikte Korumak” isimli projenin bilgi alışverişi etkinliği Süloğlu’nda yapıldı.

Etkinlikte Bulgaristan’dan gelen beş uzmana; Süloğlu Belediyesinden, Edirne Belediyesinden ve Süloğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden uzmanlar eşlik etti. Proje kapsamında satın alınan ağaçların dikilmesine katkıda bulunuldu. Ağaçlandırılan alanlar belediye personeli ve uzmanlarla birlikte gezilerek, dikilen ağaçların durumu incelendi. Özellikle damla sulama yapılan alanlar ilgi çekti. Ayrıca satın alınan kamyon ve ekskavatörün de çalışması gözlemlendi, dere yatağının temizlenmesi incelendi.

Uzmanlar Süloğlu’nda doğanın korunması ve ağaçlandırma alanlarının korunması konularında görüş alış verişinde bulunarak Süloğlu Barajı ve Kovankaya bölgeleri gezildi.

Daha yeşil Süloğlu için haklın da desteğini alan Süloğlu Belediyesi, ağaçlandırılan alanların korunması ve gelişimi için her türlü tedbiri aldığı gözlemlendi. Böylece projenin sürekliliği de sağlanmış olacak.


Süloğlu Belediyesi’nde ekskavatör ve damperli kamyon teslim töreni

Avrupa Birliği Başkanlığının Ulusal Otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2014-2020 dönemi ikinci teklif çağrısı kapsamında CB005.2.12.116 numaralı “Doğayı Birlikte Korumak” isimli proje kapsamında alınan ekskavatör ve damperli kamyon teslim töreninde konuşan Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet ORMANKIRAN; “Bugün ilçemizin en mutlu ve gurur verici bir gününü hep birlikte yaşıyoruz. Bizler halkımıza hizmet etmek üzere çıktığımız ilk gün ” Önce İnsan” dedik. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımıza fayda sağlayacak tüm hizmetlerde yer almaya çalışıyoruz. En önemlisi de belediye bütçemizden para çıkmadan ilçemize ve belediyemize araçlar almak, binalar inşa etmektir. Bulgaristan’ın Sungurlare Belediyesi ile yaptığımız bu güzel proje kapsamında 10.000’e yakın fidan dikildi ve iki yeni aracı belediyemize kazandırdık. Hem doğamızı koruyacağız hem de aldığımız ekskavatör ve damperli kamyonla halkımıza hizmet edeceğiz. Bu proje ile hayallerini kaleme döken, kalemini alın teriyle birleştiren, bu projelerde emeği geçen başta Belediye personelime ve katkı sunan devlet büyüklerimize, Edirne Avrupa Birliği Başkanlığına, proje ortamız Sungurlare Belediye Başkanı Dr. Georgi Kenov’a Süloğlu halkım adına teşekkür ederim” dedi.

Ekskavatör ve damperli kamyon teslim törenine Sungurlare Belediye Başkanı Dr. Georgi Kenov, İl ve İlçe Meclis Üyeleri, muhtarlar, firma yetkilileri ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Sungurlare’de çalışma toplantısı

09.06 – 10.06.2021 döneminde.
Sungurlare’de CB005.2.12.116 “Ortak doğa koruma” projesine ilişkin bir çalışma toplantısı yapıldı ve uygulama faaliyetlerinin ilerleyişi tartışıldı.
Proje, Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Programı aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.


Sungurlare Belediyesi’ne 40.000 fidan dikildi

Sungurlare Belediyesi’nde, Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Programı aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen CB005.2.12.116 “Ortak Doğa Koruma” projesine ilişkin faaliyetler. 40.000’i, 60 dönümlük belediye ormanlık arazisi olan Quercus cerris ve Quercus Frainettoon’un ağaçlandırılmış fidanıdır.


Süloğlu’nda “Doğanın korunmasının önemi, temiz ve yeterli çevre koşullarının korunması” konulu yarışmanın kazananları için ödül töreni düzenlendi

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında “Doğanın korunmasının önemi, temiz ve yeterli çevre koşullarının korunması” temasıyla yapılan yarışmanın kazananlarına 28 Nisan 2021 tarihinde ödül töreni düzenlendi.

          Yarışmada dereceye girenler:

İlkokul (Resim Dalında):

  1. Ecrin ÇEKİŞ – 4/B
  2. Deniz YILMAZ – 2/C
  3. Ecrin ILGIN – 2/C
  4. Rüzgar AKKAYA – 2/C
  5. Mehmet Seyit YAVAŞ – 2/C 
  6. Harun ÖZGÜLEN – 1/A

Ortaokul (Resim Dalında):

  1. Merve KABAKÇI – 7/B
  2. Hazal ARGADAL – 7/B
  3. Melis KABAKÇI – 5/B

Ortaokul (Şiir Dalında):

  1. Eslem ARDA – 5/A “Büyüleyici Süloğlu”
  2. Eray Nazif SÜZEN – 8/A “Doğayı Koruyalım”
  3. Ecrin YEĞİTOĞLU – 7/A “Harikalar Dünyası”

Lise (Kompozisyon Dalında):

  1. Hayat DUREL – 11. sınıf “Süloğlunda Doğanın Korunmasının Önemi”
  2. Umut İsa KALA – 10. sınıf “Gerçek Evim”
  3. Gizem ARTUÇ – 11. sınıf “Çevre Bilinci”

Yarışmanın kazananlarının resmi ödülü Sungurlare’de gerçekleşiyor

Dünya Günü’nde – 22 Nisan Sungurlare’de öğrenciler için resmi bir ödül töreni. Yarışma, “Sungurlare Belediyesi’nde çevrenin kullanımı ve korunan alanların ve mahallelerin özel korunması” konulu 8-12. Sınıf öğrencileri arasında düzenlendi.

Belediye Başkanı Dr. Georgi Kenov, yarışmada finalistlerin her birini ödüllendirerek, meraklı olmaya, doğayı korumaya ve akranları arasında daha iyi bir ekolojik gezegen yaratma motivasyonu olarak örnek olmaya devam etmelerini diledi.

Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcıları Todorka Pavleva ve “Hristo Botev” Okulu müdürü Gergana Zhelyazkova, öğretmenler, proje ekibi, dünya şampiyonu Şaban Mustafa ve eğitim bölümü uzmanı Antoaneta Aleksieva katıldı.

Bu etkinlik, hem Ortaokul “Hristo Botev” – Sungurlare’de hem de Türkiye’nin Suluğlu ilçesinde bulunan bir ortaokulda paraleldi. Avrupa Birliği tarafından Interreg-IPA SÖİ Bulgaristan – Türkiye Programı aracılığıyla ortak finanse edilen CB005.2.12.116 “Ortak Doğa Koruma” projesi.


Süloğlu Belediyesi öğrencilerle ders veriyor

12,13,14 ve 19 Nisan tarihleri arasında Süloğlu belediyesi Halk Eğitim Merkezi öğrencilerine,İlköğretim de üç gruba, Ortaokul da iki gruba ve Ali Ayağ Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 12. sınıflara eğitim verdi.Şu anda Süloğlu belediyesinde eğitimlerle paralel olarak ” Süloğlu’nda Doğanın korunmasının önemi ve temiz ve yeterli çevre koşullarının korunması” konulu yarışma açıklandı.Deneme, resim veya kolaj ile katılım için son tarih 27.04.2021′ e uzatıldı.Ödül töreni 28-29 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılacak.


Sungurlare Belediyesi’nde çevre korumaya yönelik 6 eğitim düzenlendi

Sungurlare Belediyesi’nde öğrencilere yönelik 6 eğitim düzenlendi. Üç gün üst üste gençlere “Çevre koruma” konusunda eğitim verildi. Sungurlare Belediyesi’nde korunan alanlar nelerdir ve nasıl korunur ”. Ekip Sungurlare, Grozden, Lozarevo, Manolich, Prilep ve Saedinenie kasabalarını ziyaret etti. Konferans sırasında, toprak, su ve çevrenin nasıl korunacağı ile ilgili konulara değinildi. CB005.2.12.116 Interreg-IPA SÖİ Bulgaristan-Türkiye Programı aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Proje CB005.2.12.116 “Ortak Doğa Koruma”.


Öğrenciler için yarışma Sungurlare ve Suluğlu’da yapılacak

Çevrenin korunması ve özellikle Sungurlare Belediyesi’ndeki korunan alanların ve alanların korunması” konusunda 8’den 12’ye kadar olan öğrenciler arasındaki rekabet.

Her öğrenci yarışma temasına uygun olarak kompozisyon, çizim veya kolaj gibi materyallerden birini hazırlayacaktır. Materyallerin teslimi 16 Nisan 2021’e kadar sınıf öğretmeninize yapılacaktır.

Bir jüri tarafından değerlendirildikten sonra, her sınıftan 3 kazanan, sırasıyla 8. sınıftan birinci, ikinci ve üçüncülük ve 9, 10, 11 ve 12. sınıflardan olmak üzere 15 kazanan açıklanacaktır. Her sınıfta ilk üç sırada yer alan tüm öğrenciler, proje tarafından sağlanan özel ödülleri alırlar.

Son aşama, ilk beş öğrencinin 22 Nisan Dünya Günü’nde ağaç dikme fırsatı bulacağı kazananları ödüllendiriyor. Dikilen ağaca, ağacın adını ve adını gösteren küçük bir bilgi panosu eşlik edecek. öğrenci ve plantasyon yılı.

Bu etkinlik, hem Ortaokul “Hristo Botev” – Sungurlare’de hem de Türkiye’nin Suluğlu ilçesinde bulunan bir ortaokulda paralel olacaktır.

Yarışma, Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Programı aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen CB005.2.12.116 “Ortak Doğa Koruma” projesinde yapılacak.


Sungurlare’de ağaçlandırma Quercus cerris ve Quercus Frainetto ile başladı

Sungurlare Belediyesi’nin Süloğlu Belediyesi ile ortak olduğu sınır ötesi proje CB005.2.12.116 “Ortak Doğa Koruma” projesinin uygulanmasında önerilen koruma faaliyetlerinden biri başladı. 40.000 adet Quercus cerris ve Quercus Frainetto fidanı ile birlikte toplam 60 dönümlük belediye ormanlık arazisinden, 91M0 Pannoniyen-Balkan hindi meşesi – saf meşe ormanlarının karakteristiğidir. Her yıl Nisan ayının ilk haftası. Ağaçlandırma bayramını kutlama fikri, ilk ağaçlandırma festivalinin kurulduğu 1925 yılında sekizinci Orman Kanunu’nun kabul edilmesiyle somut bir hal aldı. Kutlamalarının ana görevi, acilen çıplak dağ yamaçlarının ağaçlandırılmasına ve kasaba ve köylerin çevre düzenlemesine ihtiyaç duyan Bulgaristan genelinde gönüllü çalışmaktır. Ormancıların coşkusu ve nüfusun desteğiyle, Ağaçlandırma Bayramı 1934’te Orman Haftası oldu. Fikir, ülkenin tüm bölgelerinden ormancıların ormanların ve ağaçlandırmanın önemini öğrenmesi ve öğrencilerin çalışma haftasının bir ağaçlandırma haftasına dönüşmesidir.


Özel ekipman satın alınarak Sungurlare Belediyesi’ne teslim edildi

CB005.2.12.116 “Ortak doğa koruma” projesi kapsamında şu ana kadar şu özel ekipman satın alındı ve teslim edildi: dal kırıcı ve damperli kamyon. Mini bir ön yükleyici ve parçalayıcı teslimatı yakında geliyor. Özel ekipman, Sungurlare Belediyesi’ndeki ağaçlandırma, orman alanlarının temizlenmesi ve toprağın gevşetilmesi için yapılacak faaliyetlerin uygulanmasında kullanılacaktır. Ağaçlandırma faaliyetlerine önümüzdeki birkaç gün içinde başlanacak ve bunun sonucunda toplam 60 dönüm belediye orman alanı cer ve blagun fidanları ile ağaçlandırılacaktır.



Gelecekteki proje faaliyetlerine ilişkin bilgiler

CB005.2.12.116 “Doğanın ortak korunması” projesi kapsamında planlanan faaliyetlerden, Sungurlare ve Süloğlu belediyelerindeki korunan alanlar hakkında bilgi içerecek olan “Doğanın ortak korunması” için ortak el kitabının hazırlanmasına başlanmıştır.

Önümüzdeki haftalarda, proje kapsamında planlanan koruma faaliyetleri ile ilgili olarak iki belediyeye özel ekipmanların teslimi yapılacak.


Sungurlare’de proje ekibi toplantısı

10-11.09.2020 tarihleri arasında  CB005.2.12.116 „Doğayı Birlikte Korumak” projesi kapsamında Sungurlare kasabasında ekibin çalışma toplantısı düzenlendi. Görüşmede bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetlerin yanı sıra Sungurlare Belediyesi ve Süloğlu Belediyesi’nde gerçekleşecek etkinlikler masaya yatırıldı.

Projenin süresi 24 aydır.


Yılı sebebiyle Sűloğlu Belediyesi  Naka Bayırı alanında fidan dikimi etkinliği dűzenledi

28 Ağustos 2020 tarihinde Avrupa Birliği CB005.2.12.116 „Joint nature protection” projesi kapsamında Avrupa Birliği, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre-accession Assistance – IPA) 30. Yılı sebebiyle Sűloğlu Belediyesi  Naka Bayırı alanında fidan dikimi etkinliği dűzenledi. Etkinliğe Sungurlare Belediye Başkanı Dr. Georgi Kenov ve ekibi de katıldı. Iki Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye çalışanları, Sűloğlu Belediyesi  çalışanları tarafından yetiştirilmiş olan bio meyve ve sebze toplamasına da katıldılar.


Süloğlu Belediyesi „Joint Nature Protection“  projesi ile ilgili açılış basın toplantısı düzenledi

Sungurlare Belediye Başkanı Dr. Georgi Kenov, açılış toplantısına, Belediye Başkan Yardımcıları ve idari ekiple birlikte katıldı.11 Mart’ta Süloğlu belediyesinde proje koordinatörü Emek Uslu tarafından resmi bir sunum yapıldı.Proje faaliyetleri ve her iki belediye için beklenen sonuçlar hakkında kamuoyuna bilgi verildi.Sungurlare Belediye Başkanı Dr. Georgi Kenov, başarıyla başlatılan projeyi tebrik etti.Sunum tamamlandıktan sonar Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankaran tarafından kapanış yapıldı.Öncelik ekseni “Çevre” olan ve Avrupa Birliği tarafından Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı, aracılığıyla ortak olarak finanse edilen CB005.2.12.116 ” Joint nature protection ” projesi Sungurlare Belediyesi, Bulgaristan – Lider Ortak ve Süloğlu Belediyesi, Türkiye tarafından gerçekleştirilmekte.

Özel hedef: “Sınır ötesi alanda işbirliği girişimleri yoluyla doğanın ve ortak doğal kaynakların korunması, sürdürülebilir kullanımı ve yönetimi için kapasitenin geliştirilmesi”.
• Sınır ötesi bölgesindeki doğanın korunması, Natura 2000 koruma alanlarının ve kıyı ortamlarının durumunun iyileştirilmesi;
• Sungurlare ve Süloğlu belediyelerindeki doğal yaşam alanlarının ve türlerin koruma statüsünün işbirliği girişimleriyle iyileştirilmesi;
• Teknik bilgi alışverişi yaparak ve ortak bir doğa koruma yuvarlak masa toplantısına katılarak Sungurlare ve Süloğlu belediyelerinde doğa koruma kapasitesinin geliştirilmesi;
• Yerel halk, paydaşlar ve öğrenciler arasında doğanın korunması ve ortak doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı ve yönetimi konusunda bilinçlendirme.


Sungurlare’de iki Çalışma Toplantısı

CB005.2.12.116 “Ortak Doğa Koruma” projesi kapsamında Sungurlare’de 13.02 ve 14.02  çalışma toplantısı. Öncelik ekseni “Çevre” olan ve Avrupa Birliği tarafından Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı, aracılığıyla ortak olarak finanse edilen CB005.2.12.116 ” Joint nature protection ” projesi Sungurlare Belediyesi, Bulgaristan – Lider Ortak ve Süloğlu Belediyesi, Türkiye tarafından gerçekleştirilmekte.


Sungurlare ve Süloglu ortak bir doğa koruma projesinde partner oluyorlar

Sungurlare Belediye Başkanı Dr. Georgi Kenov ve Süloglu Belediyesi  Başkanı Sayın Mehmet Ormankaran Öncelik ekseni “çevre” olan ve Avrupa Birliği tarafından Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı, aracılığıyla ortak olarak finanse edilen CB005.2.12.116 ” Joint nature protection ” projesi Sungurlare Belediyesi, Bulgaristan – Lider Ortak ve Süloğlu Belediyesi, Türkiye tarafından gerçekleştirilmekte olan projenin açıIışını yaptı.
Resmi bir basın toplantısıyla Sungurlare’deki toplum ve vatandaşlar  önűnde start  verildi.

Özel hedef: “Sınır ötesi alanda işbirliği girişimleri yoluyla doğanın ve ortak doğal kaynakların korunması, sürdürülebilir kullanımı ve yönetimi için kapasitenin geliştirilmesi”.
• Sınır ötesi bölgesindeki doğanın korunması, Natura 2000 koruma alanlarının ve kıyı ortamlarının durumunun iyileştirilmesi;
• Sungurlare ve Süloğlu belediyelerindeki doğal yaşam alanlarının ve türlerin koruma statüsünün işbirliği girişimleriyle iyileştirilmesi;
• Teknik bilgi alışverişi yaparak ve ortak bir doğa koruma yuvarlak masa toplantısına katılarak Sungurlare ve Süloğlu belediyelerinde doğa koruma kapasitesinin geliştirilmesi;
• Yerel halk, paydaşlar ve öğrenciler arasında doğanın korunması ve ortak doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı ve yönetimi konusunda bilinçlendirme.


Açılış Basın Konferansına DAVET

Sungurlare Belediyesi, Bulgaristan Cumhuriyeti ve Sulloglu Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti arasında CB005.2.12.116 ” Joint nature protection ” – “Doğanın korunması için ortak önlemler” konulu proje açılış konferansı.13 Şubat 2020’de, saat 11.30’da Sungurlare Belediyesi,“G.Dimitrov“sok..№2 ritüel salonunda, „Joint nature protection“projesi üzerine bir açılış basın konferansı  gerçekleştirilecek. Proje, Bulgaristan-Türkiye 2014-2020 Sınır Ötesi İşbirliği Programı ile birlikte finanse edilmekte ve Öncelik ekseni „Çevre“.Proje partnerleri:Sungurlare Belediyesi, Bulgaristan – Lider Ortak ve Süloğlu Belediyesi, Türkiye .Proje,Sungurlare Belediyesi`ndeki Natura 2000 koruma alanlarındaki Balkan Panon meşe ormanları,“Gorna Luda Kamçiya“,“Kotlenska Planina“ BG 0002029 da olan koruma alanlarının durumunu iyileştirmek,Süloğlu Belediyesi`nde ise „Kovankaya“ koruma alanının korunması için konservasyon faaliyetlerinin uygulanması odaklı.Proje belirli bir hedefe ulaşmayı hedefliyor: “Sınır ötesi alanda işbirliği girişimleri yoluyla doğanın korunması, sürdürülebilir kullanım ve ortak doğal kaynakların yönetim kapasitesinin geliştirilmesi odaklı.
• Sınır ötesi bölgesindeki doğanın korunması, Natura 2000 koruma alanlarının ve kıyı ortamlarının durumunun iyileştirilmesi;
• Sungurlare ve Süloğlu belediyelerindeki doğal yaşam alanlarının ve türlerin koruma statüsünün işbirliği girişimleriyle iyileştirilmesi;
• Teknik bilgi alışverişi yaparak ve ortak bir doğa koruma yuvarlak masa toplantısına katılarak Sungurlare ve Süloğlu belediyelerinde doğa koruma kapasitesinin geliştirilmesi;
• Yerel halk, paydaşlar ve öğrenciler arasında doğanın korunması ve ortak doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı ve yönetimi konusunda bilinçlendirme.


İlk CB005.2.12.116 „Ortak Doğa Koruma“ “(Joint nature protection) Çalıştayı

18 – 19.12.2019 döneminde    Bulgaristan Cumhuriyeti Sungurlare Belediyesi (Lider Ortak) ve Türkiye Cumhuriyeti Süloglu Belediyesi arasında ortak doğa koruma projesinin uygulanmasında ilk çalışma toplantısı  gerçekleştirildi.Toplantıya Süloglu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran ve ekibi, Sungurlare Belediye Başkanı dr.Georgi Kenov, Sungurlare Belediye Sekreteri Rositsa Chaneva, Belediye Meclisi Başkanı Halil Ahmed ve, Başkan yardımcıları bayan Todorka Pavleva ve Bay Dimitar Gavazov ve Sungurlare belediye idaresinden uzmanlar katıldı.Toplantı sırasında, proje kapsamında iki belediyede çevreye yönelik yürütülecek proje faaliyetleri tartışıldı.Önümüzdeki yılın başlarında ekipmanın teslimi için ihale prosedürlerinin başlatılmasının yanı sıra, proje ile ilgili bir başlangıç basın konferansı da gelecektir.