Церемония за доставка на багер и самосвал в Община Сюлоглу

На 15.06.2021г. в Община Сюлоглу имаше церемония за доставка на багер и самосвал взети в рамките на проект „Съвместна защита на природата“ с номер СВ005.2.12.116 по втората покана за представяне на предложения за Interreg-IPA България – Турция Програма за трансгранично сътрудничество 2014-2020г., в която председателството на Европейския съюз е национален орган. В речта си кметът на Община Сюлоглу Мехмет Орманкъран  каза следното:

„Днес заедно изживяваме  един щастлив и горд ден в нашата община. Ние от първия ден когато тръгнахме да служим на народа си, си  казахме: “на първо място хората“. Опитваме се да участваме във всички услуги, които ще са от полза за нашите граждани, живеещи в нашата община. Най-важното е да купуваме превозни средства и да строим сгради  за  нашата област и община, без да излизат пари от общинския бюджет.

В рамките на този красив проект, който направихме с община Сунгурларе – България, бяха засадени близо 10 000 фиданки и докарахме две нови превозни средства в нашата община. Хем ще си пазим природата, хем ще служим на хората с багера и самосвала, който закупихме. Искам да благодаря от името на жителите на община Сюлоглу на първо място на общинските служители и държавниците ни, които с този проект написаха мечтите си и положиха своя труд и допринесоха за тези проекти, на  председателството на Европейския съюз Одрин, на  д-р Георги Кенов кмет на община Сунгурларе – партньор по проекта”.

На церемонията по доставка на багера и самосвала присъстваха: кметът на община Сунгурларе д-р Георги Кенов, членове на областен и общински съвети, кметове, представители на фирмата доставчик, председатели на неправителствени организации и много граждани.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s