В Сунгурларе се проведе официално награждаване на победителите в конкурса

На Деня на Земята – 22 април в Сунгурларе се проведе официално награждаване на ученици. Конкурсът беше организиран между ученици от 8-ми до 12-ти клас на тема „Опазване на околната среда и по-конкретно опазване на защитените територии и местности в Община Сунгурларе“.

Кметът д-р Георги Кенов награди всеки един от финалистите в конкурса и им пожела да продължават да бъдат все така любознателни, да пазят природата и да бъдат пример сред връстниците си, като бъдат мотиватори за създаване на една по-добра екологична планета.

На събитието присъстваха зам.-кметовете Тодорка Павлева и Гергана Желязкова, директорът на СУ „Христо Ботев“ Николай Русев, преподаватели, екипа по проекта, световния шампион Шабан Мустафа и гл. експерт отдел „Образование и училищно здравеопазване, култура, спорт, туризъм“ Антоанета Алексиева.

Всеки ученик трябваше да подготви творба и да участва с един от следните материали – есе, рисунка или колаж, съобразена с темата на конкурса. След оценка журито излъчи 15 победителя – по 3-ма победители от всеки клас съответно първо, второ и трето място от 8-ми клас и така от 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас. Всички ученици класирали се на първите три места от всеки клас получиха специални награди осигурени по проекта. Имаше специални награди и грамоти за всички участници.

За финал победителите посадиха дръвчета в пред СУ „Христо Ботев“ – Сунгурларе.

Засаденото дърво беше придружено от малко информационно табло, представящо името на дървото, името на ученика и годината на плантацията.

Тази дейност е паралелна както в СУ „Христо Ботев“ – Сунгурларе, така и в гимназия намираща се в гр. Сюлуглу /Турция/.  Официалното награждаване се проведе по проект CB005.2.12.116 “Съвместна защита на природата”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата Интеррег-ИПП затрансгранично сътрудничество България – Турция.

Ето ги и финалистите както следват:

I категория Есета:

1.    Ивелина Димитрова – 8 „а“ клас за есе „Дъбовата гора – мое любимо убежище и пристан“

2.    Илиян Костадинов – 12 клас за есе „Корията-вековната дъбова гора“

3.    Донка Христова – 9 „а“ клас за есе „Черни боровинки“

II категория Рисунки:

1.    Гюлсерен Мехмед  – 8 „б“ клас;

2.    Галин Орлинов – 10 „б“ клас;

3.    Антонио Щерев – 10 „б“ клас.

III категория Колажи:

1.    Ученици от 9 „в“ клас

–         Мартин Димитров;

–         Кристиян Жеков;

–         Юксел Янузов;

–         Георги Колев.

2.    Ученици от 10 „а“ клас

–         Дияна Чаушева;

–         Христина Едрева.

Поощрителни награди:

–  Мариела Зенгинова – 10 „б“ клас  за есе „Местност „Лаликото“  ;

–  Румен Дюлгеров – 8 „б“ клас за есе „Опазване на околната среда и по-конкретно опазване на защитените територии и местности в община Сунгурларе“;

–  Самуил Атанасов – 8 „б“ клас за есе „Опазване на околната среда и по-конкретно опазване на защитените територии и местности в община Сунгурларе“  ;

–  Ганка Стефанова – 10 „б“ клас за есе „Местността „Ичмята“ край град Сунгурларе“;

– Стоян Танев – 8 „а“ клас за есе „Опазване на околната среда и опазване на защитените територии и местности в община Сунгурларе“.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s